Prețurile pe piața imobiliară Timișoreană în 2024 – context, evoluții și soluții

Home » Blog » Prețurile pe piața imobiliară Timișoreană în 2024 – context, evoluții și soluții
21-06-2024

Prețurile pe piața imobiliară Timișoreană în 2024 – context, evoluții și soluții

 

Studiezi de ceva vreme piața și încerci să te hotărăști dacă să achiziționezi un apartament vechi sau unul nou?

Îți prezentăm noi câteva date concrete, bine documentate, care să te ajute să ajungi cât mai repede la cea mai bună decizie de achiziționare.

Conform imobiliare.ro, de la începutul anului 2024 până la acest moment în Romania prețurile au crescut pentru ambele tipuri de apartamente, dar variația mai pronunțată s-a înergistrat în zona apartamentelor noi. De ce? Pentru că cererea pentru aceste apartamente a crescut substanțial față de cea pentru apartamentele vechi.

Într-o singură lună, de exemplu luna Mai 2024, pe piața imobiliară din Timișoara prețurile la vânzările de apartamente în general au crescut cu 0.9% față de luna Aprilie 2024 și cu 8.7% față de luna Mai 2023, ajungând in medie la 1610 EUR/mp. *( Spre exemplu, intr-un complex imobiliar care se ridica acum in zona centrala a orasului, un apartament cu 2 camere ajunge sau chiar depaseste 150.000 de euro, iar unul cu 4 camere sare bine de 300.000 de euro. – opiniatimisoarei.ro)

 

Hai să vedem acum cum au evoluat aceste prețuri, defalcate pe cele două tipuri de apartamente : noi și vechi, în Timișoara și care este explicația pentru aceste modificări!

Așa cum poți vedea și în graficul nostru, în luna Mai 2024 apartamentele noi au ajuns în medie la 1960 EUR/mp înregistrând o creștere cu 4% față de luna Aprilie 2024 și cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar apartamentele vechi au ajuns în medie la 1568 EUR/mp crescând cu 0.8% față de Aprilie 2024 și cu 7% față de Mai 2023.

Tot în această perioadă – Mai 2024, prețurile apartamentelor vechi în Timișoara s-au prezentat astfel: 1722 EUR/mp – apartamente cu 1 cameră, 1575 EUR/mp - apartamente cu 2 camere și 1506 EUR/mp – apartamente cu 3 camere.

Ca și creșteri de prețuri la locuințe, Timișoara se află în acest an pe locul 3 la nivel național după Constanța (creștere de 6% în ultimele 12 luni) și Craiova.

Tot imobiliare.ro ne spune că în Timișoara, una dintre cele mai bine cotate zone de interes pe piața imobiliară o reprezintă zona Tipografilor. Astfel că, pentru cei ce-și doresc să se afle în proximitatea atracțiilor centrale Timișorii (cu acces la școli, restaurante, cafenele, mijloace de transport în comun, instituții, etc), zona Tipografilor este o alegere recomandată și inspirată dacă bugetul pe care dorești să îl aloci cumpărării unei locuințe într-o zonă centrală este în topul elementelor esențiale în alegerea acesteia.

Printre cele mai noi ansambluri rezidențiale ce-ți stau la dispoziție în această zonă extrem de căutată se află și Vivalia Grand (V8), ce-ți oferă apartamente spațioase, luminoase și moderne prevăzute cu facilități atractive și dotări remarcabile.

Cererea de locuințe în creștere iar oferta în scădere (rezultând evident o presiune asupra prețurilor) fac în acest an din piața apartamentelor noi un magnet pentru clienți, chiar dacă Timișoara reprezintă unul dintre cele mai accesibile orașe (în top 6 național) pentru piața apartamentelor vechi.

Categoria socio-demografică preponderentă a celor ce se află în căutarea unei locuințe este caracterizată de confort, socializare și sustenabilitate – modele de comportament ce-și găsesc facil soluțiile în ansamblurile Grand Vivalia.  

Te așteptăm să ne spui cum îți dorești să arate casa visurilor tale, iar noi îți vom arăta cum visul poate prinde viață.

Vivalia – vise implinite!

(Sursa imobiliare.ro)

 

Descoperă apartamentul potrivit pentru tine.
Programează o vizită!
Vrei sa fii primul care beneficiaza de oferta noastra? Contacteaza
consultantul nostru de vanzari
Nume & Prenume
Telefon
Adresa de e-mail
De unde ai aflat de noi?
Mesaj
Vivalia Grand
Zona Tipografilor
Str. Zimbrului (colt cu Str. Titan)
Orar
Luni - Vineri 09:30 - 17:30
Sambata 10:00 - 14:00
E-mail Vânzari
© Copyright 2024 Vivalia. Toate drepturile rezervate